Yolanda Onderwater
Retraite

 

 
Inspiratiereis
naar Bali, Indonesië

"Inspiratie voor de Ziel"

5 dagen in en om Ubud, in het hart van Bali. 

Wie op Inspiratiereis gaat, ontdekt meer dan een land en de cultuur. Het Godeneiland Bali is een bijzonder inspirerende omgeving, waarin spiritualiteit een belangrijke rol speelt.

 

In de loop van de jaren  heb ik veel ervaring opgedaan met de Balinese cultuur doordat ik er woon en onderzoek doe naar de Balinese healingmethodes.
Daardoor sla ik een brug  tussen Oost en West.
De zichtbare en onzichtbare wereld (sekala en niskala) zijn volgens de Balinese cultuur twee kanten van een medaille.  Beiden zijn aanwezig in het dagelijks leven. Het leven draait om het behouden van de balans tussen goed en kwaad.
De trefwoorden voor deze reis zijn:

stilte, retraite, bezinning, sabattical, stilte, uitrusten, voeding, opladen,
en dat alles in warme Balinese, Oosterse sfeer.


Dag 1.
Meet and Greet.
We beginnen de dag met een balinees ontbijtje en een korte meditatie om de stilte in onszelf te ontmoeten. Elke dag zal bestaan uit een fijne, gebalanceerde  afwisseling  tussen activiteiten en stilte. Met humor en mededogen ervaren we onszelf en de wereld.
We delen kennis en ervaring over de wijze waarop wij dienend voor anderen zijn en hoe we di
t ook voor onszelf kunnen zijn en maken daarbij gebruik van onze intuïtie en heldere vermogens.
Vandaag kijken we met een westerse en Balinese bril naar natuurgeneeskunde. 
We bezoeken de traditionele markt in Ubud en gaan op zoek naar JAMU en kopen een sarong. Bij veel ceremoniën gaat iedereen uit respect traditioneel gekleed.
Optioneel:  massage en kruidenbad.


Dag 2.

Offeren is een belangrijk intermediair tussen de mens en de onzichtbare wereld. Op Bali wordt dagelijks geofferd aan hogere en lagere geesten. We maken zelf een offerbakje  (canang sari)  o.l.v. een ervaren Balinese vrouw.

Dag 3.
We bezoeken een Balinese Healer en bekijken en ervaren hoe een ‘praktijk’ er uit ziet. Healing is een Gift of the Gods en de familietempel speelt daar een belangrijke rol in. Het is mogelijk een healing te ervaren of je "horoscoop" te laten lezen.


Dag 4.
Leven en Dood.
De dood is volgens de Balinees een stap die met vreugde begroet wordt. Volgens het Balinees Hindoeïsme verruilt de geest het lichaam voor een andere staat van ‘zijn’ om vervolgens weer te reïncarneren.
Indien mogelijk gaan we naar een crematie

 


Dag 5.
We brengen een bezoek aan Tirta Empul in het plaatsje Tampaksiring voor een reinigingsceremonie.  Gekleed in een sarong en kabaja nemen we een bad in een eeuwenoude bron met heilig water.
Na het bad kleden we ons om, betreden het tempelcomplex en krijgen een zegen van een Hindu priester.


De programmadagen zijn onderling inwisselbaar 
Het is ook mogelijk de dag die je interesse heeft te boeken.
 
Groepsgrootte
Je kunt individueel een week met mij meelopen in mijn Balinese leven. Of met je partner/vriend(in). Je verblijft in een hotel/resort vlakbij mijn huis of bij mij thuis.

Je betaald zelf je overnachting bij Loka Pala Villa of elders.

Je kiest één of meer dagen uit het programma om samen het balinese leven te beleven.
Een healing & coachgesprek om inzicht te krijgen in jouw thema is inbegrepen

Individuele dagen € 75,- inclusief transport

Contact:
In Nederland: +31  (0)6 107 300 66 

 

Selamat Jalan !

Retraite
Excursie Tirta Empul
In de praktijkOma Bali LuistertContact & KostenInspirerende lezingenIk ben hooggevoelig E-cursusBoekenInspiratie reis voor LichtwerkersOntwikkelingswerk in AziƫOver Yolanda (Engels)