Yolanda Onderwater
West Papoea

Aan het einde van december 2015 werkte ik bij SEE (Sustainble English Education) om de organisatie te helpen om Engels duurzaam in Papoea te brengen én spelenderwijs Engelse lesjes te geven aan de kinderen.
Onderdeel van het programma was het trainen van de mensen die een guesthouse runnen en onderdak bieden aan westerse mensen, die hun eigen specifieke (wensen) hebben. 

Mensen die zelden hun geïsoleerde dorpen hebben verlaten, worden geconfronteerd met een binnenkomst van Westerse mensen. De mensen van deze afgelegen dorpen verlaten zelden hun eiland. Ze hebben weinig ervaringen met het ontmoeten en vriendschap sluiten met vreemden, zelfs met andere Papua's. 

Steeds meer duikers en snorkelaars komen naar deze prachtige afgelegen plek. Internationale ontwikkelaars streven naar die toeristendollars.
De dorpelingen hebben een nieuwe levensstijl en doen het opmerkelijk goed, maar er zijn veel uitdagingen. Een daarvan is Engels. Om de mensen te laten omgaan met internationale handel, moeten ze Engels spreken.
Spelen is leren. Een tekening is universeelIndonesië en Papuan spreekt Engels


Papua en Nederlands spreekt engels Indonesisch en nederlands spreekt engels


Bali, Stichting Sukacita
Bali, de kinderen
West Papoea
West Papoea, de kinderen
Sri Lanka
Sri Lanka, de kinderen
In de praktijkOma Bali LuistertContact & KostenInspirerende lezingenIk ben hooggevoelig E-cursusBoekenInspiratie reis voor LichtwerkersOntwikkelingswerk in AziƫOver Yolanda (Engels)